Af Rasmus Horn Langhoff, folketingsmedlem for Socialdemokratiet valgt i Kalundborg-Odsherred

Stærke uddannelser lokalt

Stærke uddannelser lokalt er vigtigt for sammenhængskraften

Af Rasmus Horn Langhoff, folketingsmedlem for Socialdemokratiet valgt i Kalundborg-Odsherred

 

Det er vigtigt, at vores unge mennesker har mulighed for at uddanne sig i hele Danmark – også i Kalundborg og Odsherred. Det er vigtigt for sammenhængskraften, og det betyder meget for især landdistrikterne. Derfor glæder det mig, at vi med finansloven for næste år både sikrer et markant løft af erhvervsuddannelserne og forlænger tilskuddet til en række af de mindre gymnasier uden for de store byer.

Det betyder konkret, at Høng Gymnasium og Odsherreds Gymnasium stadigvæk får et tilskud på 500.000 om året og forsat kan sikre et stærkt uddannelsestilbud og et godt studiemiljø til de unge i Kalundborg og Odsherred, der gerne vil gå i gymnasiet.

Samtidig investerer vi massivt i erhvervsuddannelserne og sørger for, at der ude på skolerne er tidssvarende udstyr, dygtige lærere og et motiverende studiemiljø, både fagligt og socialt. Vi skal have flere til at gennemføre en erhvervsuddannelse.

Allikelund Gymnasium, EUC Nordvestsjælland og Processkolen kan derfor se frem til at kunne give sine elever endnu bedre udstyr og endnu bedre rammer for deres uddannelse. Det ser jeg meget frem til, og jeg håber også, at

Kalundborg Kommune er et erhvervsmæssigt knudepunkt medstærke virksomheder og mange arbejdspladser. Med gode erhvervsuddannelser i lokalområdet understøtter vi den positive udvikling, som kommunen er i og hjælper til, at vi kan uddanne den arbejdskraft, der skal hjælpe os i mål med den grønne omstilling. Det er til gavn for både borgere i Kalundborg og Odsherred, men også i resten af Danmark.

Jeg er virkelig glad for, at vi tager ansvar for fremtidens uddannelser i Danmark, også lokalt. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at udvikle og investere i vores uddannelser rundt omkring i landet. Der skal være gode og stærke uddannelsestilbud alle steder – også i Kalundborg og Odsherred.