Folkeskolen

Tina (lille)

Vi skal være ambitiøse for vores folkeskole, det skylder vi vores elever!

Det er deres fremtid det handler om. Det er også vores fælles fremtid det handler om. For hvis ikke vi formår at give vores elever en god folkeskoletid, både fagligt og socialt, så lykkes vi ikke med at give næste generation de nødvendige færdigheder til at føre vores samfund videre.


Vi skal sikre, at vores folkeskole leverer bedre resultater. Det er Kommunalbestyrelsens opgave og ansvar at levere de nødvendige rammer, så vores medarbejdere kan lykkedes med opgaven. Det er vi ikke lykkedes med indtil nu. Og det er, efter min mening mening, en bunden opgave der skal løses nu!


Indenrigs- og boligministeriet er udkommet med en ny benchmarkanalyse, der har undersøgt hvor godt vi løfter vores elever (du kan se den på linket i kommentarsporet).


Det er ikke ukendte tal, vi har talt om det før. Kalundborg præsterer 2. Lavest af ALLE kommuner i Danmark. Vi formår endda langt fra at løfte vores elever så meget som det kunne forventes - og det er i forvejen et stykke under landsgennemsnittet.


Selvom vi har kunnet spore en svag fremgang i de senere år, så er jeg desværre ikke overbevist om, at vi for alvor er på rette vej. Vi må ikke tro, at dette retter sig af sig selv. Vi har et kæmpe ansvar politisk for, konstant at holde fokus på, at folkeskolen forbedrer sig. Det skal vi sætte rammerne for. Og det skal vi gøre nu.


I valgkampen talte mange af os om folkeskolen og at vi skal gå sammen om at løse folkeskolens udfordringer. I Socialdemokratiet er vi klar, vi har ikke tid til at tøve. Det ved vi SF og Ø er enige med os i.

Vi håber de øvrige partier i kommunalbestyrelsen er klar til at tage arbejdstøjet på, også når det handler om folkeskolen.
Vi kan ikke være andet bekendt!