TAK er kun et fattigt ord

…. sang Poul Bundgaard i 1963 – og han kendte endda ikke til Corona-virus.

Her i foråret 2020 er TAK om muligt, et endnu “fattigere” ord…..
Corona-virusset spreder sig fra Kina til Italien og videre op gennem Europa til Danmark, og til resten af verden.

Vi holder alle vejret og håber, at det ikke når til os….. men… det kommer nærmere og nærmere… og det spreder angst, utryghed, sygdom, indlæggelse, behov for intensiv behandling – og måske død.

Men – det nåede også til os.

Vi har en Statsminister og en regering – ja, et helt Folketing – som står sammen, tager ansvar og bakker op om de nødvendige initiativer – først for at forsøge at inddæmme for udbredningen af virus – og siden for at afbøde for de værste komplikationer, såvel for mennesker som for økonomien i vores land.

Coronaen spreder ikke “kun” smitte – det spreder også mennesker.
Fordi der kommer restriktioner om, hvor- og hvor mange vi må være samlede, fordi vi skal lære noget nyt, nemlig at holde af hinanden på afstand – at vi netop fordi vi holder af hinanden, holder os væk fra hinanden – for at begrænse risiko for smitte.

Vi har mange ældre, som er endnu mere ensomme end ellers, netop fordi vi ikke længere må besøge hinanden.
Besøg på plejehjem og hospitaler må ikke længere foregå, med mindre særlige omstændigheder foreligger – det må vi acceptere under disse omstændigheder.

Vores sundhedsvæsen har i årevis været underprioriteret og det har ikke altid været let at være hverken patient, pårørende eller medarbejder.

Nu har vi så en helt ekstraordinær sundhedskrise i form af corona-virus, som har vist sig både at smitte mange og gøre en del af de smittede så syge, at de har behov for både indlæggelse på almindelige afdelinger, på intensiv-afdelinger og endda i respirator.

Dét kræver meget af medarbejderne i såvel region som kommuner – det kræver både mod og samfundssind, at sætte sit arbejde over, ikke blot sig selv, men også over sin familie, da man som sundhedsfaglig også risikerer, selv at blive smittet med corona-virus.

Derfor er vi som Regering, Region og kommuner nødt til at sikre, at der er det nødvendige håndsprit og de nødvendige værnemidler – dét er da det mindste vi kan gøre, som TAK for at så mange, både medarbejdere og “frivillige” sætter alt ind, at at passe godt på os danskere.

Men det vigtigste af alt er nok, at vi også husker på, at sige TAK for dén indsats, som I hver eneste dag gør.
For at I uselvisk – trods årevise besparelser – endnu en gang viser samfundssind og ansvarlighed for de patienter/borgere, som I nu engang har ansvar for.

TAK
Kirsten Rask
Regionsrådsmedlem Region Sjælland (A)
Kommunalbestyrelsesmedlem Kalundborg (A)